Video

Mine erfaringer med innspilling av reklamefilmer i Port & Vigo

Ettersom jeg tidligere har spilt inn videoer og fotografert for Olympus, var jeg svært fornøyd med å bli spurt igjen om å produsere noe mer materiell for lanseringen av den siste rekken av fotosekker: slinger-vesken Cosyspeed «Streetomatic», veske-i-veske-vesken Mafrotto «utforskerveske» og den allsidige «hverdagslige kameraryggsekken.

Vi ønsket å formidle en ekte og praktisk opplevelse av å bruke produktene, sammen med eventuelt tilbehør som kan være nødvendig for en fotograf på daglig basis. Manuset var enkelt: Ved å bruke ulike fotografer for hver historie, skulle vi vise frem designet og karakteren til produktene i løpet av en vanlig dag. Vi bruker en person i hovedrollen avhengig av målgruppen, deretter velger vi tre fotograferingssteder: For slinger-vesken «Streetomatic» velger vi Porto, Portugals fantastiske, historiske distrikt langs sjøen i Duero. Byen nye distrikt som er full av moderne arkitektur ble valgt for «Utforsker» Messenger-vesken. Scenen for Olympus’ nye «hverdagslige kameraryggsekk» var Vigo i Spania – en by der du ifølge Jules verne finner kaptein Nemos best bevarte hemmelighet.

OM-D E-M1X hadde nylig blitt lansert noen uker før dette oppdraget, og med den nye OM-Log 400-modusen (nå også tilgjengelig med seneste fastvareoppdatering på OM-D E-M1 Mark II) var valget av fotograferingsutstyr ganske åpenbart. Det tar vanligvis litt til å venne seg til en ny kameramodell, men når det kommer til Olympus OM-D-serien er det enkelt å bytte fra en modell til en annen ettersom menyestrukturen er veldig lik. Alt som gjenstår er å gjøre deg kjent med eventuelle nye funksjoner og bli komfortabel med kameraets mange egenskaper og allsidighet.

I likhet med objektiver velger vi å bruke M.Zuiko Digital ED 17 mm F1.2 PRO og M.Zuiko Digital 45 mm F1.2 PRO, som er mine favoritter og to objektiver som alltid bør være i vesken til enhver videografer. Kvaliteten er fantastisk, selv når jeg jobber med vidåpen blenderåpning. De er enkle og bruke med en uttrekkbar, manuell fokusring (avgjørende innen videografi) i kombinasjon med peaking-funksjonen. For å få enda større presisjon kunne vi stole på M.Zuiko Digital 7–14 mm F2.8 PRO og M.Zuiko Digital 75 mm F1.8 PRO.

Les mer

Valget av OM-Log 400-modus innebar å jobbe med en minimum ISO på 400. Bruk av ND-filtre gjorde det mulig å fotografere så bredt som F1.2! OM-Log 400-modus gir deg muligheten til å jobbe i situasjoner med høy kontrast uten å miste detaljer i lyse eller mørke områder.
LUT gjør gradering og korreksjon enkelt under etterbehandlingen.
Å spille inn video med OM-D E-M1X viste seg å være en real oppgradering av kvalitet.

Forbedringer i det interne systemet for bildestabilisering er også betydelige. Du trenger ingen ekstra tilbehør, bare kameraet og en stødig hånd. For meg er dette en av de beste egenskapene til OM-D-serien – spesielt til videobruk – med utmerket smidighet og hastighet, i tillegg til at den mindre størrelsen betyr at du kan blende deg umerket inn, nesten som en turist, uansett hvor du fotograferer.

Les mer

Den generelle smidigheten til E-M1X er en annen betydelig utvikling. Fokuseringssystemet og evnen det har til å følge et motiv, enten gjennom den tradisjonelle C-autofokusen eller gjennom sporingssystemet, er raskt og effektivt.

Det håndterer et stort spekter av fotograferingssituasjoner og var ideell for denne jobben.

Når det kommer til video er så klart lyden også veldig viktig, og selv om musikken i dette tilfellet var det viktigste, hører vi fremdeles og kan kjenne igjen noen av lydelementene vi spilte inn eksternt med LS-P4 – en lett lydopptaker av utmerket kvalitet.
Sluttproduktet på tre reklamefilmer og et utvalg av annonsebilder forsterket avgjørelsen min om å fortsette å bruke Olympus som hovedutstyret mitt for film og opptak. Ypperlig kvalitet, evne og allsidighet.
Sjekk ut videoen under der vi viser deg hvordan vi laget de endelige reklamefilmene for alle de tre kameraveskene.

Forfatter og videograf: Fernando Rey Daluz

Les mer