Video

Bali på sitt beste

Der havet møter himmelen, der gigantiske sjømonstre kontrollerer vannet og der pirater begraver skattene deres – dette er stedet der vi kanskje finner havfruer som så mange gamle sjømenn snakker om når dagslyset svinner hen og sansene lures av for mange drinker …

Mexico venter på oss med mystiske kulturer skjult under ruiner som har blitt absorbert av dypet av regnskogen. Vi, et team av undervannsfotografer, videografer, huledykkere og en toppmodell fra USA, skal dra dypt inn i jungelen på Yucatán-halvøyen, der den tropiske regnskogeligger over slettene som et grønt teppe og landskapet er formet av en ugjennomtrengelig flora. Det er på dette magiske stedet du finner inngangen til en mystisk og mørk undervannsverden: cenotenes skjulte verden, et sted for vår fremragende og ekstraordinære motefotograferingen under vann.

Konen min Melanie og meg dykker inn i mayaenes underverden for å fotografere amerikas toppmodell Hannah Fraser, alias havfruen Hannah i de meksikanske cenotene i, på den mest spektakulære måte. I dag handler alt om meksikanske huler i stedet for catwalker. Prosjektet har vært planlagt i lang tid og må utføres med ytterste konsentrasjon. En detaljert og grundig briefing markerer begynnelsen på den spektakulære reisen. Markus Fleischmann, eier av Pro Dive International, og dykkerguiden vår Matt forklarer alle atferdsreglene vi må huske på i et cenote-dykk som dette. Klare retningslinjer, klare regler. Ingen «hvis» eller «men». Dette er spesielt viktig ettersom denne fotograferingen finner sted I og ikke FORAN cenotene for første gang.

Les mer

Vannet i inngangen er krystallklart og skinner i utrolige nyanser av blått, grønt og turkis. Temperaturen på rundt 25 °C er en verdsatt endring i midten av den varme, meksikanske regnskogen.

Vi går forbi noen ferskvannskilpadder mens vi dykker inn i en grotte som er fylt med luft i den øvre delen. Derfor er den også lett å komme seg inn i for modellen vår, Hannah. Ved inngangen til grotten blir vi fascinert av imponerende lyseffekter. Solstrålene trenger gjennom det krystallklare vannet og finner veien til bakken der de danser på spektakulært vis. Der er hun: en havfrue som sakte beveger seg mot oss – et mystisk og om ikke magisk møte med et nydelig vesen. Synligheten er over 100 meter. De spektakulære, lett oversvømte områdene ligger imidlertid helt under vann og er ikke mulig å komme frem til uten detaljert konsultasjon og spesielle sikkerhetstiltak. Vi holder oss til de faste veiledningstaurene som du finner i hele hulesystemet og beveger oss lengre og lengre inn i mørket med en blandet følelse av fare og fascinasjon. Plutselig dukker det opp en palassaktig hall fra mørket. De er fulle av stalagmitter og stalaktitter som skinner i gylne farger i lyset fra lampene våre. Havfruen vår kommer seg gjennom trange åpninger og enorme kalksteinsformasjoner. Etter et 15 minutters dykk kommer vi endelig frem til sentrum av cenoten. Vi stiger opp til overflaten. På dette stedet er ikke hulen helt under vann, som er grunnen til at den fungerer perfekt som et fantastisk sted for en spesiell type motefotografering.

Les mer

Ingen steder er like. Hver cenote og hver scene er annerledes og tilbyr en egen fotografisk appell – noen ganger mørk og mystisk, andre ganger majestetisk og overdådig.

Cenotesystemet i Mexico vekker uten tvil en viss fascinasjon hos oss og modellen. Det føles som en forbindelse mellom kvinnelig og maritim skjønnhet. Vi er helt betatt. Det er solens lysspill, den estetiske, nydelige presentasjonen av en kropp under vann, men også spenningen av å dykke dypt inn i mayaenes skjulte verdener med havfruer og sirener som virkelig begeistrer oss. Og til slutt har vi funnet det vi kom for: en slående vakker og eventyrlig havfrue. Det eneste som mangler nå er kjærligheten til en menneskelig ektefelle som vil frigjøre denne sjelløse og dødsdømte skapningen fra hennes skjebne om å leve som en havfrue. Bare synd at den mannlige delen av mannskapet vårt allerede har funnet deres partnere …

Forfatter og fotograf: Melanie og David Benz i samarbeid med videografer Niklas Nischke

Les mer