Video

Bali på sitt beste

Filmskaping har vært en av mine lidenskaper i årevis, så det var tydelig at det også burde være yrket mitt. Jeg dumpet kontorjobben, fullførte filmskolen og gjorde hobbyen om til karriere.

I 2015, da jeg brukte OM-D E-M 5 Mark II for første gang til å fullføre et prosjekt, byttet jeg ut utstyret med Olympus fra en dag til den neste. Denne kombinasjonen av profesjonell bildekvalitet, brukervennlighet og en utmerket bildestabilisator gjorde valget enkelt. Og jeg har aldri angret på det.

I begynnelsen av 2017 tok jeg med meg OM-D E-M1 Mark II på en reise til Bali. Det var tydelig helt fra begynnelsen at alt ekstra utstyr, som for eksempel et stativ med tre ben eller gimbal burde bli hjemme, og at kamerautstyret jeg tok med meg ikke kunne overstige én kilo.

Å ha et profesjonelt verktøy tilgjengelig som gjør meg i stand til å lage filmer eller ta bilder i det rette øyeblikk er et sant privilegium. Kameraet passer i hånden som hånd i hanske, og sammen med batterihåndtaket føles det bare helt perfekt.

Les mer

Ettersom januar er en regnfylt tid i Bali, var det forventet daglige regnskyll og ikke minst høy luftfuktighet. Og på den måten fikk kameraet den daglige dusjen. Likevel kunne jeg alltid stole på det. Selv under tung bruk var det vanligvis tilstrekkelig med 2–3 batterier. En annen fordel som ikke blir oppfattet riktig. Jeg går rundt og ser ut som en turist, noe som gir meg fordelen av å alltid kunne bruke kameraet og bruke det hvor som helst.Jeg var svært imponert av kvaliteten til 4K-innspillingene. Videoer uten uskarpheter ned til den minste detalj. Noen individuelle rammer kunne også enkelt eksporteres som bilder, og alltid med en oppløsning på ni megapiksler!

Selv om kameraet har utmerket, innebygget autofokus, stiller jeg alltid inn skarphet manuelt. Med zoomfunksjonen og svært pålitelig peaking har jeg alltid skarpheten under kontroll. Dermed er ikke manuelle bilder med for eksempel et 40–150 millimeters objektiv og fullstendig zoom et problem.

Du må styre litt med menyveiledningen, men muligheten til å programmere knapper og brytere etter kravene og vanene dine gjør arbeidet mye enklere. Jeg klarer meg simpelthen ikke lenger uten skjermen som kan brettes opp og dreies. Jeg holder ofte kameraet over hodet og beveger det sakte ned, mens blikket mitt fokuserer på skjermen hele tiden. Dette skaper virkelig nydelige kamerabevegelser, og den integrerte bildestabilisatoren med fem akser sikrer at bevegelsen er jevn.

Selv om kameraet har innganger for mikrofon og hodetelefoner, er det ikke alltid nødvendig å koble til en ekstern mikrofon. Det var ingen støy med den integrerte mikrofonen og bildekvaliteten var perfekt for mange situasjoner. Jeg tror du vil være best utstyrt for en slik reise med dette kameraet og et 25 millimeters 1,2-objektiv, i tillegg til et 12–100 millimeters 4-objektiv. Jeg klarer meg så klart ikke helt uten hjelpemidler i arbeidet mitt ellers, men jeg er ganske enkelt overveldet av de nye funksjonene som dette kameraet tilbyr, spesielt på reiser. Jeg kan bare ikke forestille meg å jobbe med et kamera som ikke har alle disse fordelene

Forfatter, fotograf og videograf: Dominique Züger

Les mer